ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ryanair: «Χαμηλές πτήσεις» στα κέρδη

11:22 - 20 Μαϊ 2019 | Επιχειρήσεις
Ryanair: «Χαμηλές πτήσεις» στα κέρδη
Στα χαμηλότερα επίπεδα της τετραετίας κατά την τελευταία χρήση, τα κέρδη της Ryanair κυρίως λόγω του ακριβού λογαριασμού των καυσίμων, αλλά και του αυξανόμενου ανταγωνισμού, που οδηγεί σε χαμηλότερες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Μάλιστα, η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα κέρδη της θα «προσγειωθούν» κι άλλο τη φετινή χρονιά.

Τα προ φόρων κέρδη της αεροπορικής υποχώρησαν στα 1,02 δισ. ευρώ κατά το οικονομικό έτος, που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι 1,45 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, τα κέρδη για το έτος, που θα λήξει τον Μάρτιο του 2020 (τα οποία θα περιλαμβάνουν για πρώτη φορά την εξαγορά της Laudamotion) θα είναι μεταξύ 750 και 950 εκατ. ευρώ. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για προ φόρων κέρδη 1,03 δισ. ευρώ για το περασμένο έτος και 977 εκατ. ευρώ για το τρέχον. 

Χωρίς αμφιβολία, πλήγμα για τη Ryanair ήταν και η καθυστέρηση στις παραδόσεις του 737 Max της Boeing, μετά τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα που καθήλωσαν το συγκεκριμένο μοντέλο. Σημειώνεται ότι έχει ήδη παραγγείλει 135 αεροσκάφη 737 Max 200s, με την επιλογή να αγοράσει 75 επιπλέον και υπολογίζει ότι οι πρώτες πτήσεις θα έρθουν το Νοέμβριο. 

Το συγκριμένο μοντέλο έχει 4% περισσότερες θέσεις και 16% μεγαλύτερη αποδοτικότητα καυσίμων. Ωστόσο οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις σημαίνουν ότι δεν θα υπάρξουν τα όποια οφέλη για τα αποτελέσματα της εταιρείας πριν από τη χρήση του 2021.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.