ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ford θα πουλήσει μέσω διαγωνισμού τα εργοστάσια στη Ρωσία

22:00 - 21 Ιουν 2019 | Επιχειρήσεις
Η Ford θα πουλήσει μέσω διαγωνισμού τα εργοστάσια στη Ρωσία
Η Ford αναμένεται να πουλήσει μέσω διαγωνισμού τα εργοστάσια της στις πόλεις Ναμπερέζνιε Τσελνί και Βσεβολόσκ, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντεντίν Μαντούροφ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχοντας καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις έναντι της τράπεζας Bneshekonombank, έχει το δικαίωμα να τα δημοπρατήσει. Ακόμη δεν είναι γνωστό το ποιος θα συμμετάσχει στην δημοπρασία «δεν θα ήταν σωστό να πει κανείς την άποψη του για να μην επηρεάσει κατ’ αυτόν τον τρόπο την διαδικασία», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μαντούροφ ανέφερε ότι πρόσφατα η Ford και η εταιρεία Sollers υπέγραψαν ειδικό επενδυτικό συμβόλαιο, που αφορά «την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου στην πόλη Αλαμπούγκα όπου παράγεται το μοντέλο Ford Transit».

Η Ford είχε ανακοινώσει την απόφαση της να επανεξετάσει την παρουσία της στη ρωσική αγορά, τον Απρίλιο του 2019.

Η απόφαση της προέβλεπε το κλείσιμο του εργοστασίου κατασκευής κινητήρων «Alabuga» και των εργοστασίων στις πόλεις Ναμπερέζνιε Τσελνί και Βσεβολόσκ. Η εταιρεία αποφάσισε σε συνεργασία με την Sollers να συνεχίσει στο εργοστάσιο στην Aλαμπούγκα, την παραγωγή επαγγελματικών αυτοκινήτων Ford Transit.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.