ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαγορά της Refinitiv από το LSE έναντι 27 δισ. δολαρίων

10:59 - 01 Αυγ 2019 | Επιχειρήσεις
Εξαγορά της Refinitiv από το LSE έναντι 27 δισ. δολαρίων
Στη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας χρηματοοικονομικών πληροφοριών Refinitiv έναντι 27 δισ. δολάρια κατέληξε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE), γεγονός που αναδεικνύει τον κυρίαρχο ρόλο των δεδομένων και της ανάλυσης, όσον αφορά το μέλλον των χρηματιστηρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο β' εξάμηνο του 2020 και εκτιμάται ότι θα παράξει ετήσια εξοικονόμηση κόστους 350 στερλίνων για το LSE μέσα σε μία πενταετία. Βάσει της συμφωνίας οι μέτοχοι της εταιρείας δεδομένων Refinitiv θα λάβουν μερίδιο 37% στη νέα εταιρεία, που προκύπτει.

Το LSE θα πληρώσει για τη συμφωνία μέσω της έκδοσης 14,5 δισ. νέων μετοχών και θα αναλάβει υφιστάμενο χρέος ύψους 12,5 δισ. δολαρίων της Refinitiv, όπως αναφέρουν οι Financial Times. Ο συνδυασμένος όμιλος θα έχει ετήσια έσοδα 6 δισ. στερλινών, εάν η συμφωνία καταφέρει να πάρει την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Στην περίπτωση που δεν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις η συμφωνία και καταρρεύσει, τότε το LSE θα πληρώσει στην Refinitiv τέλος διακοπής 198,3 εκατ. στερλινών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της LSE, Ντέιβιντ Σουίμερ, τόνισε: «Με την εξαγορά της Refinitiv θα αναμορφώσουμε τη θέση μας ως κορυφαίας δύναμης των χρηματιστηριακών αγορών». Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κίνηση του Σουίμερ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του χρηματιστηριακού ομίλου, που μετράει 300 χρόνια ζωής, τον περασμένο Αύγουστο. Από τη στιγμή που ανέλαβε έως και τις 26 Ιουλίου η μετοχή του LSE είχε ενισχυθεί 30%. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.