ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Αύξηση 7,6% στον κύκλο εργασιών α' εξαμήνου- Αποχώρηση CEO

11:00 - 05 Αυγ 2019 | Επιχειρήσεις
HSBC: Αύξηση 7,6% στον κύκλο εργασιών α' εξαμήνου- Αποχώρηση CEO
Την ανακοίνωση της αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου της, John Flint, ανακοίνωσε η HSBC. Η τράπεζα ανακοίνωσε ταυτόχρονα και τα αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο του 2019.

Ο πρόεδρος της τράπεζας, Mark Tucker, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «Στο αυξανόμενα περίπλοκο και δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί η τράπεζα, το ΔΣ πιστεύει πως χρειάζεται μια αλλαγή για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να αιχμαλωτίσουμε τις πολύ σημαντικές ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας», όπως μεταδίδει το CNBC.

Ο κ. Tucker τόνισε πως «η HSBC δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον διορισμό νέου CEO, όμως, η αναζήτηση θα μπορούσε να πάρει 6 με 12 μήνες. Μέχρι τότε, προσωρινός CEO θα είναι ο Noel Quinn, επικεφαλής της μονάδας παγκόσμιας εμπορικής τραπεζικής».

Ο John Flint ανέλαβε καθήκοντα CEO στην HSBC τον Φεβρουάριο του 2018 και είχε παρουσιάσει σχέδια για επενδύσεις ύψους 15-17 δισ. δολαρίων σε διάστημα τριετίας σε τομείς όπως η τεχνολογία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσει υπό έλεγχο τα κόστη.

Τα προ φόρων κέρδη σημείωσαν άνοδο 15,8% σε ετήσια βάση, στα 12,4 δισ. δολάρια, ενώ ο κύκλος εργασιών ήταν 7,6% υψηλότερος στα 29,3 δισ. δολάρια. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 1,61%, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 0,42 δολάρια από 0,36 δολάρια το 2018.

Η μετοχή της τράπεζας χάνει πάνω από 1% στο άκουσμα της ανακοίνωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.