ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Huawei: Απαντά στις αμερικανικές πιέσεις λανσάροντας λειτουργικό σύστημα

11:26 - 09 Αυγ 2019 | Επιχειρήσεις
Huawei: Απαντά στις αμερικανικές πιέσεις λανσάροντας λειτουργικό σύστημα
Το δικό της λειτουργικό σύστημα, το επονομαζόμενο HongmengOS παρουσίασε η Huawei, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης των πιέσεων που δέχεται από την Ουάσιγκτον κι ενώ οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο παραμένουν έντονες.

Ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού διεμήνυσε πως μπορεί «άμεσα» να περάσει σε αυτό από το Android της Google, αν χρειαστεί.

Το HongmengOS, γνωστό στα αγγλικά ως HarmonyOS, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές συσκευές, από έξυπνα κινητά έως αισθητήρες. καθώς εντάσσεται στο Internet of Things της Huawei.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έθεσαν την κινεζική εταιρεία στη μαύρη λίστα (entity list) από τον περασμένο Μάιο, γεγονός που μεταφράζεται σε πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην πώληση αμερικανικής τεχνολογίας στην Huawei.

Η Google ανέστειλε τις συναλλαγές της με τη Huawei. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα η αμερικανική κυβέρνηση χαλάρωσε ορισμένους από τους περιορισμούς και επέτρεψε στη Google συνεργασία με τη Huawei για 90 ημέρες. Η εκπνοή της προθεσμίας πλησιάζει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.