ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχωρεί ο CEO της Nissan

16:04 - 09 Σεπ 2019 | Επιχειρήσεις
Αποχωρεί από τη θέση του ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, o oποίος ολοκληρώνει έτσι μία θητεία, που σημαδεύτηκε από την υπόθεση του Κάρλος Γκοσν, αλλά και τις έντονες πιέσεις σε έσοδα και κέρδη της εταιρείας.

Ο Χιρότο Σαϊκάουα αποχωρεί στις 16 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου. Τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο γενικός διευθυντής επιχείρησεων, Γιασουχίρι Γιαμαούτσι.

Ο Σαϊκάουα, που ανέλαβε τα ηνία το 2017, έχει δεχθεί κριτική για την αποτυχία του να σταματήσει αυτό που η Nissan έχει χαρακτήρισε ως «κατάχρηση εξουσίας» από τον Κάρλος Γκοσν. Ο τελευταίος κατηγορείται ότι απέκρυπτε επί πολλά έτη το πραγματικό ύψος των απολαβών του. Αρνείται τις κατηγορίες.

Την περασμένη εβδομάδα τα πυρά κατά του Σαϊκάουα ενισχύθηκαν καθώς έγινε γνωστό ότι μία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των βασισμένων στην επίδοση της μετοχής αποδοχών του, είχε ως αποτέλεσμα να λάβει υπερβολική αμοιβή. Υπολογίζεται ότι τα έξτρα χρήματα, που έλαβε, ήταν περίπου 400.000 δολάρια. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα τα επιστρέψει και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για το λάθος αυτό και δεν έχει ο ίδιος κάνει τίποτα παράτυπο.

Η Nissan προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας ανά τον κόσμο καθώς έρχεται αντιμέτωπη με πτώση των πωλήσεων και των κερδών.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.