ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nissan Motor: Δύο φαβορί για τη θέση του CEO

11:48 - 12 Σεπ 2019 | Επιχειρήσεις
Nissan Motor: Δύο φαβορί για τη θέση του CEO
Ακέφαλη έχει μείνει ουσιαστικά η Nissan Motor μετά την αποπομπή του Carlos Ghosn. Ο επικεφαλής της Nissan China και ακόμα ένα διοικητικό στέλεχος μοιάζουν οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τέσσερις πηγές που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας, οι συνομιλίες είναι ακόμα σε εξέλιξη και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι ακόμα ένας υποψήφιος μπορεί να επικρατήσει για τη θέση. Πρόκειται για τον προσωρινό CEO, Yasuhiro Yamauchi,.

Ο διορισμός του νέου CEO που θα γίνει τον Οκτώβριο θα έχει τεράστιες επιπτώσεις τόσο για το μέλλον της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη όσο και για τη συμμαχία της με τη μεγαλομέτοχο Renault SA.

Ο επόμενος επικεφαλής ενδέχεται να πιέσει για τη σύναψη στενότερων δεσμών με τη Renault ή αντιθέτως για μεγαλύτερη ανεξαρτησία από αυτήν.

Δύο εκ των κορυφαίων υποψηφίων είναι ο Makoto Uchida, επικεφαλής της Nissan China και ο Jun Seki, πρώην επικεφαλής των δραστηριοτήτων Κίνας, ο οποίος τώρα συμμετέχει σε εσωτερική ομάδα με αποστολή την ανάκαμψη της Nissan.

Ο Uchida φέρεται να έχει την υποστήριξη της Renault και των φιλικά διακείμενων προς αυτή μελών του ΔΣ, ενώ ο Seki υποστηρίζεται από την πλευρά της Nissan.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.