ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κατάρρευση οδηγήθηκε η Thomas Cook

08:10 - 23 Σεπ 2019 | Επιχειρήσεις
Σε κατάρρευση οδηγήθηκε η Thomas Cook
Σε κατάρρευση οδηγήθηκε σήμερα Δευτέρα η Thomas Cook, η παλαιότερη ταξιδιωτική εταιρεία του κόσμου, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη σωτηρία της ναυάγησαν. Πλέον βρίσκονται στον αέρα περίπου 22.000 θέσεις εργασίας, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο τη μεγαλύτερη προσπάθεια επιστροφής στην πατρίδα εν καιρώ ειρήνης στη βρετανική ιστορία.

Ειδικότερα, η Thomas Cook υπέβαλε τα ξημερώματα της Δευτέρας αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. Η AlixPartners ορίστηκε σύμβουλος και θα συνεργαστεί με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα οι Βρετανοί πελάτες της εταιρείας, που βρίσκονται στο εξωτερικό, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Αναφερόμενος στο αίτημα των τραπεζών για πρόσθετη κεφαλαιακή ένεση 200 δισ. λιρών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πίτερ Φρανκχάουζερ, τόνισε ότι «αν και μία συμφωνία είχε εν πολλοίς κλείσει, ένα πρόσθετο αίτημα τις τελευταίας ημέρες των διαπραγματεύσεων, όρθωσε μία πρόκληση που αποδείχθηκε ανέφικτο να ξεπεραστεί».

Η υποχρεωτική ρευστοποίηση στην οποία εισέρχεται η εταιρεία σηματοδοτεί το τέλος μιας εκ των παλαιότερων εταιρειών της Βρετανίας, η οποία άρχισε τη λειτουργία της το 1841 με τοπικές σιδηροδρομικές εκδρομές, επέζησε δυο παγκόσμιους πολέμους και μετατράπηκε σε πρωτοπόρο των πακέτων διακοπών και του μαζικού τουρισμού. 

Η Thomas Cook έχει ισχυρή παρουσία και στην Ελλάδα. Μόνο στην Κρήτη, το 80% των ξενοδοχείων έχουν κάποιου είδους συνεργασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.