ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν τα βρήκαν Phillip Morris και Altria- Ακυρώνεται η συγχώνευση

15:37 - 25 Σεπ 2019 | Επιχειρήσεις
Δεν τα βρήκαν Phillip Morris και Altria- Ακυρώνεται η συγχώνευση
Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από τις συνομιλίες των εταιρειών Phillip Morris και Altria, οι οποίες τελικά δεν προχωρούν το σχέδιο συγχώνευσης.

Ο Αντρέ Καλατζόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris, δήλωσε εξηγώντας γιατί «ναυάγησαν» οι συνομιλίες ότι «οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να εστιάσουν στην προσπάθεια τους στην προώθηση του IQOS στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του κοινού τους συμφέροντος για ένα μέλλον χωρίς κάπνισμα».

Η Phillip Morris, μητρική και της ελληνικής καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, είναι γνωστή διεθνώς από το σήμα του Marlboro και έχει τον έλεγχο των διεθνών δραστηριοτήτων της παλιάς ενιαίας καπνοβιομηχανίας.

Η Altria απευθύνεται μόνο στην αμερικανική αγορά και έχει, μεταξύ άλλων, την ευθύνη διακίνησης του IQOS, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Phillip Morris.Η τελευταία έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα στα προϊόντα ατμίσματος, με την εξαγορά της Juul, εταιρείας με το μεγαλύτερο μερίδιο στις ΗΠΑ σε αυτή την κατηγορία και έχει υποστεί «πλήγμα» το τελευταίο διάστημα, όπως όλες οι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται με προϊόντα ατμίσματος, από τους διαδοχικούς θανάτους χρηστών στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.