ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Daimler: Άυξηση καθαρών κερδών και πωλήσεων στο γ' τρίμηνο

11:22 - 24 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
Daimler: Άυξηση καθαρών κερδών και πωλήσεων στο γ' τρίμηνο
Αύξηση σημείωσαν τα κέρδη της Daimler στο γ΄ τρίμηνο του 2019, με τις υψηλότερες πωλήσεις της Mercedes-Benz να αποτελούν τον κινητήριο μοχλό αυτής της αύξησης.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη του γ’ τριμήνου αυξήθηκαν στα 1,72 δισ. ευρώ από τα 1,69 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 8% στα 43,27 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν με τον ίδιο ρυθμό στα 2,69 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 43,61 δισ. ευρώ και ΕΒΙΤ 2,49 δισ. ευρώ.

Η Daimler ανακοίνωσε ότι αναμένει τις πωλήσεις του 2019 να διαμορφωθούν στο επίπεδο του προηγουμένου έτους, και τα έσοδα ελαφρώς χαμηλότερα από πέρυσι. Προβλέπει ακόμη ότι τα κέρδη θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από το επίπεδο του προηγουμένου έτους και περιέκοψε τις εκτιμήσεις για απόδοση των πωλήσεων στη μονάδα φορτηγών, και αναμένει τώρα αποδόσεις 6%-8% έναντι του 7%-9% προηγουμένως.

Ωστόσο η Daimler ανακοίνωσε περικοπές κόστους και προειδοποίησε ότι οι προβλέψεις για τη νομοθεσία των εκπομπών ρύπων θα μπορούσαν να αυξηθούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.