ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Το κόστος παράδοσης σε 24 ώρες έπληξε την κερδοφορία

13:50 - 29 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
Amazon: Το κόστος παράδοσης σε 24 ώρες έπληξε την κερδοφορία
Η Amazon παρουσίασε μείωση κερδών στο τρίτο τρίμηνο. Πρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία πτώση της τελευταίας δεκαετίας σε ετήσια βάση και οφείλεται εν μέρει στην απόφαση του ιδρυτή και επικεφαλής της, Τζεφ Μπέζος, να παραδίδει τις παραγγελίες εντός 24 ωρών, απόφαση η οποία προϋποθέτει και τεράστιες επενδύσεις.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο γενικός οικονομικός διευθυντής του τεχνολογικού κολοσσού, Μπράιαν Ολσάβσκι δήλωσε ότι το κόστος της διαδικασίας για παράδοση σε μία ημέρα, θα φτάσει την περίοδο των εορτών το 1,5 δισ. δολάρια. 

Πάντως, οι προβλέψεις του ομίλου για λειτουργικά έσοδα και πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου (Οκτώβριος - Δεκέμβριος), είναι χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η τιμή της μετοχής σημείωσε σημαντική πτώση την Παρασκευή με αποτέλεσμα, ο Τζεφ Μπέζος να χάσει την πρωτοκαθεδρία των πλουσιότερων του πλανήτη με απώλειες 5 δισ. δολαρίων, παραχωρώντας τη θέση του στον Μπιλ Γκέιτς.

Το τρίτο τρίμηνο η Amazon είχε αύξηση εσόδων κατά 24% στα 70 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει έσοδα της τάξεως των 68,7 δισ. δολαρίων. Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν στα 2,13 δισ. δολάρια από 2,88 δισ. δολάρια το ίδιο διάστημα πέρυσι. Παράλληλα, οι αναλυτές προέβλεψαν κέρδη 4,59 δολαρίων ανά μετοχή και τελικώς ανήλθαν σε 4,23 δολάρια ανά μετοχή. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:36 - 29 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.