ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία «ανάσα» από τη συγχώνευση Fiat Chrysler και Peugeot

22:54 - 30 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
Μία «ανάσα» από τη συγχώνευση Fiat Chrysler και Peugeot
Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συνομιλίες ανάμεσα στην Fiat Chrysler και τον Όμιλο PSA, ιδιοκτήτη της Peugeot για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει τη συγχώνευσή τους.

Ένα ενδεχόμενο deal αναμένεται να δημιουργήσει έναν γίγαντα στον χώρο του αυτοκινήτου αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο Πέμπτη.

Οι δύο εταιρίες με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους γνωστοποίησαν τη διεξαγωγή συζητήσεων με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ηγέτη στην κατασκευή, που θα μπορεί να αντιμετωπίζει καλύτερα τις τεχνολογικές και κανονιστικές προκλήσεις της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγές με γνώση του θέματος ανέφεραν στο Reuters ότι οι εταιρείες συγκάλεσαν έκτακτες συνεδριάσεις των διοικητικών τους  συμβουλίων σήμερα Τετάρτη για να συζητήσουν την ενδεχόμενη συμφωνία, ενώ πηγή με γνώση των συζητήσεων δήλωσε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμα και αύριο Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της FCA στο Μιλάνο σημείωσαν άνοδο άνω του 10% σήμερα, ενώ είχαν καταγράψει κέρδη άνω του 7,5% την Τρίτη στη Νέα Υόρκη. Από την άλλη πλευρά η μετοχή της Peugeot κατέγραψε υψηλό 11 χρόνων σημειώνοντας αύξηση πάνω από 6%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.