ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το βρετανικό fund ακινήτων M&G ανέστειλε τη δραστηριότητά του

13:45 - 09 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
Το βρετανικό fund ακινήτων M&G ανέστειλε τη δραστηριότητά του
Ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά funds που επενδύουν σε ακίνητα, το M&G, ανέστειλε τις δραστηριότητές του την περασμένη εβδομάδα, καθώς στη διάρκεια του 2018 οι επενδυτές απέσυραν σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Guardian.

Ωστόσο, τα κεφάλαια του M&G μειώθηκαν μόλις κατά 5% χάρη στην έγκαιρη αναστολή των δραστηριοτήτων του. Το συγκεκριμένο fund είχε σχετικά μεγάλη έκθεση στον τομέα των ακινήτων, όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, που τον Οκτώβριο του 2019 αντιπροσώπευε περίπου το 37% του χαρτοφυλακίου του.

Σημειώνεται πως το μοναδικό βρετανικό fund, το οποίο είχε μεγαλύτερη έκθεση στην αγορά ακινήτων -43% του χαρτοφυλακίου του- ήταν το Aberdeen UK Property Fund. Από το Aberdeen οι επενδυτές απέσυραν κεφάλαια ύψους περίπου 916,4 εκατ. ευρώ.

Οι εξελίξεις στα δύο επενδυτικά funds, όπως σημειώνει η Fitch, ίσως προκαλέσουν το «φαινόμενο του ντόμινο», σε περίπτωση που οι επενδυτές θορυβηθούν και αρχίσουν να αποσύρουν κεφάλαια και από άλλα funds που επενδύουν σε ακίνητα. Τέλος, η Fitch προειδοποιεί ότι ο κλάδος των βρετανικών funds ακινήτων πιθανότατα θα αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.