ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Sanofi εξαγόρασε τη Synthorx έναντι 2,5 δισ. ευρώ

14:39 - 09 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
Η Sanofi εξαγόρασε τη Synthorx έναντι 2,5 δισ. ευρώ
Η γαλλική Sanofi προέβη στην αγορά της εταιρείας βιοτεχνολογίας Synthorx, με την μεταξύ τους συμφωνία να ανέρχεται στο ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στο πεδίο της αγοράς φαρμάκων κατά του καρκίνου, λόγω των αλλαγών στην διοίκηση και συγκεκριμένα του εκτελεστικού διευθυντή.

«Αυτή η αγορά ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική μας για την οικοδόμηση ενός χαρτοφυλακίου υψηλής ποιότητας περιουσιακών στοιχείων με σκοπό την καινοτομία» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Πολ Χάντσον. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κίνηση της εταιρείας στοχεύει και στον πειραματισμό με νέες πρακτικές και συνδυασμούς για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Στην Sanofi προτάθηκε να αγοράσει τις μετοχές της Synthorx για 68 δολάρια τη μετοχή, ένα premium 172% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Synthorx. Όσο για τη Synthorx, πρόκειται για μία εταιρεία όπου το 2018 έχασε 56,6 εκατ. δολάρια και ασχολείται κυρίως με θεραπείες κατά του καρκίνου και κατά αυτοάνοσων νοσημάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:44 - 09 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.