ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Δικαστήριο μπλοκάρει τις υπηρεσίες της Uber στη χώρα

18:54 - 19 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
Γερμανικό δικαστήριο απαγόρευσε τις υπηρεσίες ride-hailing της Uber στη Γερμανία, ισχυριζόμενο ότι η αμερικανική εταιρεία δεν έχει την απαιτούμενη εξουσιοδότηση για να προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς με τη χρήση νοικιασμένων οχημάτων.

Η ετυμηγορία είναι άλλο ένα «στραβοπάτημα» για την εταιρεία, η οποία μόλις τον προηγούμενο μήνα απώλεσε την άδεια να μεταφέρει επιβάτες επί πληρωμή στο Λονδίνο, με τη ρυθμιστική αρχή της πόλης να ισχυρίζεται πως βάζει την ασφάλεια των επιβατών σε κίνδυνο.

Στη Γερμανία, όπου η Uber δραστηριοποιείται σε επτά πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Φρανκφούρτης, του Βερολίνου και του Μονάχου, η εταιρεία δουλεύει αποκλειστικά με εταιρείες ενοικίασης οχημάτων και τους αδειοδοτημένους οδηγούς τους.

Η απόφαση έχει άμεση ισχύ αλλά μπορεί να ασκηθεί έφεση. «Θα αξιολογήσουμε την απόφαση του δικαστηρίου και θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας για να διασφαλίσουμε ότι οι υπηρεσίες μας στη Γερμανία θα συνεχιστούν», δήλωσε εκπρόσωπος της Uber. Πηγή κοντά στην εταιρεία ανέφερε ότι «η Uber θα αλλάξει τώρα τον τρόπο που δραστηριοποιείται στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης», προσθέτοντας ότι «εξετάζει την ανάληψη νομικής δράσης κατά της απόφασης».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.