ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο €150 εκατ. στη Google από τις γαλλικές αντιμονοπωλιακές αρχές

15:52 - 20 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Γαλλίας προχώρησαν σε επιβολή προστίμου 150 εκατ. ευρώ στην Google με την αιτιολογία ότι «ανέστειλε άδικα διαφημίσεις στην πλατφόρμα της ως παραπλανητικές».

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι «η Google εκμεταλλεύτηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά για διαφημίσεις που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, αναστέλλοντας τις διαφημίσεις με τυχαίο και μη προβλέψιμο τρόπο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε ιστοσελίδες».

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η απόφαση υποχρεώνει την Google να πληρώσει το πρόστιμο και να σταματήσει «την αδικαιολόγητη και βάναυση αναστολή των διαφημίσεων, παρέχοντας ταυτόχρονα διευκρινίσεις για τους κανόνες που διέπουν το συγκεκριμένο πλαίσιο».

«Η Google θα πρέπει να έχει ένα σύστημα για να προειδοποιεί τους διαφημιστές όταν κινδυνεύουν να αποβληθούν από το σύστημα της», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η Google έχει τη δύναμη ζωής και θανάτου σε ορισμένες εταιρείες που βασίζονται στις εν λόγω διαφημίσεις» αναφέρει στην απόφαση η Isabelle de Silva, πρόεδρος της αντιμονοπωλιακής αρχής, για να συμπληρώσει ότι «Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα της Google να επιβάλει κανόνες. Αλλά οι κανόνες θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι και να επιβάλλονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε όλους τους διαφημιστές».

Από πλευρά της, η Google ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει έφεση, υποστηρίζοντας την απόφαση της να υιοθετεί μέτρα για να αντιμετωπίζει καταχρηστικές διαφημιστικές πρακτικές στην πλατφόρμα της.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.