ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρό πλήγμα για τις αμερικανικές γαλακτοβιομηχανίες - Πτώχευσαν δύο εταιρείες

23:21 - 13 Ιαν 2020 | Επιχειρήσεις
Ισχυρό πλήγμα για τις αμερικανικές γαλακτοβιομηχανίες - Πτώχευσαν δύο εταιρείες
Δύο από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες των ΗΠΑ οδηγήθηκαν σε πτώχευση, με διαφορά δύο μηνών η μία από την άλλη. Πρόκειται για τις εταιρείες Dean Foods και Borden Dairy.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Dean Foods αναφέρει στην αίτησή της για να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας έναντι πιστωτών, πως «αν και το γάλα ως αγαθό παραμένει βασικό για τα αμερικανικά νοικοκυριά, απλά οι άνθρωποι φαίνεται πως δεν πίνουν τόσο όσο και στο παρελθόν». Η πτώση στις πωλήσεις γάλακτος παρατηρείται σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων του γάλακτος βρώμης, σόγιας, καρυδιών και λοιπών εναλλακτικών ροφημάτων στα σούπερ μάρκετ και σε άλλα καταστήματα, επισημαίνει ακόμα η Dean Foods.

Από την πλευρά της, η Borden Dairy διατύπωσε το ίδιο σκεπτικό σχετικά με τη δική της πτώχευση, ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως η HP Hood και η πρώην Elmhurst Dairy.

Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, η κατά κεφαλήν κατανάλωση γάλακτος, εκτός από την σκόνη, μειώθηκε πάνω από 25% την περίοδο 2000-2018 στη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:35 - 13 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.