ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hyundai: Αναστέλλει τη λειτουργία γραμμής παραγωγής λόγω κοροναϊού

10:25 - 04 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Hyundai: Αναστέλλει τη λειτουργία γραμμής παραγωγής λόγω κοροναϊού
Η Hyundai, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, ανέστειλε σήμερα την παραγωγή της σε γραμμή συναρμολόγησης λόγω έλλειψης εξαρτημάτων εξαιτίας του νέου κοροναϊού στην Κίνα, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει ευρύτερα μέτρα.

Η εκδήλωση της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας εξαιτίας του 2019-nCoV στην Κίνα δημιουργεί προσκόμματα στον εφοδιασμό με εξαρτήματα για την καλωδίωση των αυτοκινήτων της Hyundai, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της.

«Για την ώρα, η αλυσίδα παραγωγής των σεντάν Genesis στο εργοστάσιο υπ’ αριθμόν 5 στην Ουλσάν αναστέλλεται προσωρινά», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, χωρίς να είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα ξαναρχίσει η παραγωγή.

Η ίδια σημείωσε ότι η διεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας συζητά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων της το ενδεχόμενο και άλλες μονάδες να αναγκαστούν να αναστείλουν την παραγωγή τους. «Η κατάσταση δεν μοιάζει να είναι καλή», τόνισε.

Η Hyundai έχει ανοίξει πολλά εργοστάσια εκτός Νότιας Κορέας, ειδικά στην Κίνα, ενώ η Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε η επιδημία, αποτελεί σημαντικό κόμβο της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.