ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ποιους κοστίζει το βρετανικό εμπάργκο στη Huawei

16:26 - 06 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Σε ποιους κοστίζει το βρετανικό εμπάργκο στη Huawei
Χρηματικό αλλά και τεχνολογικό κόστος αναμένεται να επιφέρει σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών το εμπάργκο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της Huawei. Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση απαγόρευσε την χρήση εξοπλισμού του κινεζικού κολοσσού από το κέντρο των δικτύων κινητής 5G, όπου επεξεργάζονται δεδομένα και από περιοχές, όπου υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις και πυρηνικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Guardian, ο όμιλος κινητής τηλεφωνίας Vodafone ξεκίνησε την αφαίρεση του εξοπλισμού της Huawei από τα ευαίσθητα τμήματα των δικτύων σε όλη την Ευρώπη. Το κόστος της αφαίρεσης και της αντικατάστασης των τμημάτων υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ σε διάστημα πέντε ετών.

Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών British Telecom ανακοίνωσε την εκτίμησή της ότι θα της κοστίσει 590 εκατ. ευρώ η συμμόρφωση με τους περιορισμούς, που αποφάσισε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αναφορικά με την χρήση εξοπλισμού της Huawei.

Μετά τον αποκλεισμό του κινεζικού κολοσσού, οι μόνες εναλλακτικές μεταξύ των μεγάλων εταιρειών του κλάδου είναι η Nokia και η Ericsson. Οι συγκεκριμένες εταιρείες συγκαταλέγονται άλλωστε στις εταιρείες που διαπραγματεύονται με τον Λευκό Οίκο, καθώς οι ΗΠΑ αναζητούν εναλλακτικές της Huawei για την ανάπτυξη δικτύων 5G.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.