ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεντρική Τράπεζα Ν.Ζηλανδίας- SIA: Νέες υποδομές για την χρηματοοικονομική αγορά

14:10 - 26 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Κεντρική Τράπεζα Ν.Ζηλανδίας- SIA: Νέες υποδομές για την χρηματοοικονομική αγορά
Η Reserve Bank of New Zealand (RBNZ), κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας, και η SIA – η Ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με ηγετική παρουσία στον χώρο των υπηρεσιών πληρωμών και των υποδομών – ανακοινώνουν την έναρξη της λειτουργίας real-time υποδομών για την χρηματοοικονομική αγορά, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες δύο ξεχωριστές πλατφόρμες Settlement Account System (ESAS) και Central Securities Depository System (NZClear) της τράπεζας.

Οι υποδομές της RBNZ αξιοποιούνται από 57 οργανισμούς-μέλη, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, εταιρειών που ενεργούν ως θεματοφύλακες και χρηματιστηριακών γραφείων, με σύνολο 600 χρηστών στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και την Ασία. Τα εν λόγω χρηματοοικονομικά ιδρύματα είναι πλέον συνδεδεμένα με ένα πιο σύγχρονο και καινοτόμο σύστημα διαχείρισης των καθημερινών τους αλληλεπιδράσεων με την κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας.

Οι νέες αυτές υποδομές βασίζονται στις εφαρμογές Real-Time Gross Settlement (RTGS) και Central Securities Depository (CSD) που παρέχει η SIA και οι οποίες ήδη χρησιμοποιούνται από κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αμερική.

«Η έκταση της αλλαγής στα συστήματά μας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Καθημερινά, διευθετούνται συναλλαγές που υπερβαίνουν τα 30 δισ. δολάρια, και ως εκ τούτου εστιάζουμε στο να γίνει αυτή η αλλαγή σωστά χωρίς βιασύνη για γρήγορη αντικατάσταση των συστημάτων μας, μέχρις ότου να είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Η επιτυχής μετάβαση στα νέα συστήματα έρχεται ως αποτέλεσμα πολύμηνων και ενδελεχών δοκιμών και σε αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμησή μας προς τους βασικούς χρήστες του συστήματος για την συνεργασία τους» δήλωσε ο κ. Mike Wolyncewicz, Υποδιοικητής και Οικονομικός Διευθυντής της Reserve Bank of New Zealand.

«Η επιτυχής εκκίνηση αυτού του πολύ σημαντικού εγχειρήματος με την Reserve Bank of New Zealand αντιπροσωπεύει ακόμα ένα βήμα μπροστά για την διεθνή μας παρουσία. Συγκεκριμένα, το εν λόγω project αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την παροχή και εφαρμογή των τεχνολογιών της SIA στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού» σχολίασε σχετικά ο κ. Nicola Cordone, Διευθύνων Σύμβουλος της SIA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.