ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Αμερικανοί τάσσονται υπέρ της διάσπασης μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών

11:00 - 04 Μαρ 2020 | Επιχειρήσεις
Οι Αμερικανοί τάσσονται υπέρ της διάσπασης μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών
Σύμφωνοι με τις προσπάθειες περιορισμού της δύναμης των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών εμφανίζονται οι Αμερικανοί πολίτες, καθώς θεωρούν ότι έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους τεράστια ισχύ.

Όπως αναφέρει έρευνα του περιοδικού τεχνολογίας The Verge, περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (56%) πιστεύουν ότι η κυβέρνηση οφείλει να διασπάσει τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, εφόσον ελέγχουν μεγάλο μερίδιο της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν ότι η Google και η Youtube θα έπρεπε να διασπαστούν σε δύο εταιρείες. Επιπλέον, η πλειονότητα (72%) θεωρεί ότι η Facebook έχει υπερβολικά μεγάλη ισχύ και παράλληλα μόλις το 41% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται την πλατφόρμα αρκετά, ώστε να μοιράζεται σε αυτήν προσωπικά δεδομένα.

Σύμφωνα με το The Verge, μόλις το 40% από τους 1.123 Αμερικανούς που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι το Facebook συνεισφέρει με θετικό τρόπο στην κοινωνία, ενώ το 25% πιστεύει ότι επιδρά αρνητικά. Το υπόλοιπο 35% εκτιμά ότι το Facebook δεν επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τη ζωή του. Αναφορικά με το Twitter, το ένα τρίτο πιστεύει ότι επιδρά θετικά στην αμερικανική κοινωνία, ενώ αντιθέτως το 20% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιδρά αρνητικά.

Διαφορετική ήταν η στάση των Αμερικανών απέναντι στην Google και την Amazon, με το 72% και το 70% αντίστοιχα να θεωρεί ότι έχουν θετικό αντίκτυπο. Επίσης, σε γενικές γραμμές έδωσαν θετική ψήφο στην Apple, στη Microsoft, στη Netflix και στη Youtube.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:07 - 04 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.