ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Λουκέτο» στην Flybe λόγω COVID-19

12:40 - 05 Μαρ 2020 | Επιχειρήσεις
«Λουκέτο» στην Flybe λόγω COVID-19
Την ώρα που ο κορονοϊός χτυπά τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια η Flybe καθήλωσε το βράδυ της Τετάρτης όλα της τα αεροπλάνα στα βρετανικά αεροδρόμια ενώ και ο ιστότοπος της αεροπορικής εταιρείας σταμάτησε να λειτουργεί εμφανίζοντας μήνυμα σφάλματος.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία, αντιμετώπιζε εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα, αλλά επηρεάστηκε περισσότερο από την μεγάλη κάμψη στις κρατήσεις λόγω κορονοϊού. Μέσα σε όλα αυτά βρέθηκε και μπροστά στην άρνηση της βρετανικής κυβέρνησης να της χορηγήσει δάνειο 100 εκατομμυρίων λιρών.

Τα αεροσκάφη της Flybe, δεν ανεφοδιάστηκαν με καύσιμα και οι μηχανικοί απολύθηκαν, ανέφεραν πηγές στο ειδησεογραφικό πρακτορείο PA.

Η Flybe, που εδρεύει στο Exeter, εξυπηρετεί σχεδόν δύο στις πέντε πτήσεις εσωτερικού του Ηνωμένου Βασιλείου, απασχολώντας περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους και είναι ο κύριος αερομεταφορέας σε αεροδρόμια όπως το Μπέλφαστ, το Σαουθάμπτον, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ.

Σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Flybe Μάρκ Άντερσον, τόνισε ότι «Παρά τις προσπάθειές μας, δεν έχουμε πλέον άλλη εναλλακτική. Δεν καταφέραμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε». Εξέφρασε, ακόμα, τη λύπη του που δεν βρέθηκε η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Από την πλευρά της, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να βοηθήσει τους εργαζόμενους της εταιρείας να βρουν νέες θέσεις εργασίας και πως θα συνεργαστεί με άλλες αεροπορικές για να μην υπάρξουν προβλήματα στις αερομεταφορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.