ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τοyota κλείνει προσωρινά όλες τις μονάδες στην Ευρώπη

09:17 - 30 Μαρ 2020 | Επιχειρήσεις
Η Τοyota κλείνει προσωρινά όλες τις μονάδες στην Ευρώπη
Προσωρινή αναστολή της παραγωγής όλων των εργοστασίων της στην Ευρώπη ανακοίνωσε η Toyota, παράλληλα με το προσωρινό «λουκέτο» για τις μονάδες της στη Ρωσία.

Πρόκειται για ένα μέτρο που η εταιρεία έχει, ήδη, εφαρμόσει σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο κορονοϊός «παγώνει» την οικονομική της δραστηριότητα. Ο ιαπωνικός όμιλος έχει ζητήσει πιστωτικές διευκολύνσεις ενός τρισ. γιέν (9 δισ. δολάρια) από τις ιαπωνικές τράπεζες, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ακόμα, προτάθηκε η περίοδος αναστολής παραγωγής σε Βραζιλία και Μαλαισία, ενώ θα σταματήσουν οι δραστηριότητες σε τρία εργοστάσια στην Ταϊλάνδη για περίπου ένα δεκαήμερο.

Το εργοστάσιο στη Ρωσία θα αναστείλει τη λειτουργία του από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου, γεγονός που σημαίνει ότι όλες οι μονάδες της Toyota στην Ευρώπη θα παραμείνουν κλειστές στο συγκεκριμένο διάστημα. Ο ιαπωνικός όμιλος αυτοκινήτων έχει προγραμματίσει την επανέναρξη ορισμένων ευρωπαϊκών εργοστασίων μετά τις 20 Απριλίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Η πανδημία του Covid-19 επηρεάζει την Toyota και άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς αναστέλλουν την παραγωγή ανά τον κόσμο. Η Moody's υποβάθμισε την αξιολόγηση των μεγάλων εταιρειών αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και της Toyota.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:29 - 30 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.