ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Johnson&Johnson: Τον Σεπτέμβριο οι δοκιμές του εμβολίου σε ανθρώπους

17:10 - 30 Μαρ 2020 | Επιχειρήσεις
Johnson&Johnson: Τον Σεπτέμβριο οι δοκιμές του εμβολίου σε ανθρώπους
Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε σήμερα ότι το πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσει για τον κορονοϊό θα αρχίσει να δοκιμάζεται σε ανθρώπους τον Σεπτέμβριο και ότι θα μπορούσε, με βάση το χρονοδιάγραμμα, να λάβει έγκριση ειδικής άδειας κυκλοφορίας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ακόμη και στις αρχές του 2021.

Η εταιρεία ανέφερε ακόμη ότι έχει ήδη δεσμεύσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια, σε συνεργασία με την Αρχή Προωθημένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης των ΗΠΑ, που υπάγεται στο αμερικανικό υπουργείο Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, προκειμένου οι δύο πλευρές να συγχρηματοδοτήσουν την έρευνα για το εμβόλιο ενάντια στον νέο ιό.

Η επικρατούσα φόρμουλα για το εμβόλιο της J&J θα εισέλθει συγκεκριμένα στην Φάση 1 της κλινικής μελέτης έως τον Σεπτέμβριο του 2020, ανέφερε η εταιρεία, με τα κλινικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητά, αλλά και τις πιθανές παρενέργειές του να αναμένονται πριν τα τέλη του έτους.

Με την ανακοίνωση της είδησης, η μετοχή της J&J σημείωνε άνοδο 5% στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η εταιρεία σημειώνει ακόμη ότι αυξάνει τις παραγωγικές της δυνατότητες στις ΗΠΑ με τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στη χώρα και αύξηση δυναμικού παραγωγής στις υπάρχουσες μονάδες της σε άλλες χώρες, ώστε να έχει τη δυνατότητα να παράγει και να διανέμει το εμβόλιο - εάν αυτό αποδειχθεί λειτουργικό - με ταχείς ρυθμούς.

Πέραν της βασικής φόρμουλας που προκρίνεται, η εταιρεία διαθέτει ήδη δύο εναλλακτικές.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 30 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.