ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτοκινητοβιομηχανία: Στον «αέρα» τουλάχιστον 1,1 εκατ. θέσεις εργασίας

21:13 - 31 Μαρ 2020 | Επιχειρήσεις
Αυτοκινητοβιομηχανία: Στον «αέρα» τουλάχιστον 1,1 εκατ. θέσεις εργασίας
Η κρίση του νέου κορονοϊού και το κλείσιμο εργοστασίων είχαν επιπτώσεις σε τουλάχιστον 1,1 εκατομμύριο Ευρωπαίους που εργάζονται στην αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Ο αριθμός του 1.110.107 εργαζομένων που αναφέρει η ACEA αφορά μόνο εκείνους που απασχολούνται σε εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων. Οι επιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερες, αν συμπεριληφθεί και η ευρύτερη αλυσίδα τροφοδοσίας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο ευρύτερος τομέας προσφέρει θέσεις εργασίας σε 13,8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA. Παράλληλα, οι απώλειες παραγωγής λόγω του κλεισίματος των εργοστασίων ανέρχονται μέχρι τώρα στο 1.231.038 μηχανοκίνητα οχήματα. Κατά μέσο όρο, η διάρκεια του κλεισίματος είναι 16 εργάσιμες ημέρες.

«Αυτή τη στιγμή, η βασική ανησυχία της ACEA και όλων των μελών της είναι να διαχειριστεί την κρίση που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία επί της ουσίας διέκοψε απότομα τη λειτουργία της», αναφέρει σχετικά ο γενικός διευθυντής της Ένωσης, Έρικ-Μαρία Χουιτέμα.

Διαβάστε επίσης:

Στη «δίνη» του κορονοϊού η αυτοκινητοβιομηχανία της ΕΕ

Αυτοκινητοβιομηχανία: Αλλεπάλληλα λουκέτα εργοστασίων στην Ευρώπη

Τελευταία τροποποίηση στις 21:17 - 31 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.