ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Ο αμερικανικός όμιλος πολυκαταστημάτων Neiman Marcus ανακοινώνει χρεοκοπία Κύριο

16:07 - 19 Απρ 2020 | Επιχειρήσεις
Ο αμερικανικός όμιλος πολυκαταστημάτων Neiman Marcus πρόκειται να κηρύξει πτώχευση πολύ σύντομα, ακόμα και εντός της εβδομάδας, αποτελώντας την πρώτη μεγάλη εταιρεία του κλάδου της αμερικανικής αγοράς που θα υποκύψει στην ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με το Reuters.

Το Reuters επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης και αναφέρει πως η εταιρεία με έδρα το Ντάλας των ΗΠΑ, υπό το βάρος των χρεών της, έχει πολύ λίγες επιλογές διαθέσιμες, αφού η πανδημία την εξανάγκασε να κλείσει και τα 43 καταστήματά της σε διάφορες αμερικανικές πόλεις.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η εταιρεία αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για ένα δάνειο εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, που θα της επιτρέψει να συνεχίσει ορισμένες από τις δραστηριότητές της, κατά τη διαδικασία της πτώχευσής της. Επίσης, αρκετοί από τους 14.000 συνολικά υπαλλήλους της έχουν απολυθεί.

Η αίτηση πτώχευσης ενδέχεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, αν και αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αναφέρουν οι πηγές του Reuters. Τις προηγούμενες ημέρες, η εταιρεία πέτυχε τον διακανονισμό μέρους των χρεών της, καταφέρνοντας έτσι να κερδίσει λίγο χρόνο.

Τα συνολικά δάνεια της εταιρείας αγγίζουν τα 4,8 δισ. δολ., σύμφωνα με τη Standard & Poor’s. Τμήμα αυτού του χρέους προέρχεται από τα 6 δισ. δολ. που κόστισε η εξαγορά της το 2013 από την Ares Management Corp και την καναδική CPPIB.

Οι πηγές δεν θέλησαν να κατονομαστούν, επειδή η διαδικασία είναι εμπιστευτική, ενώ κανείς από τους ιδιοκτήτες της δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στο κλείσιμο των καταστημάτων της εταιρείας, ενώ οι online παραγγελίες δεν ήταν αρκετές για να αντισταθμίσουν τις απώλειες από το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων της.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.