ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: «Άλμα» 75% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο

09:53 - 23 Απρ 2020 | Επιχειρήσεις
Αύξηση 75% στα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου ανακοίνωσε η Credit Suisse, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 1,31 δισ. ελβετικά φράγκα το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, από 749 εκατομμύρια για την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο, η τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις για πιθανές πιστωτικές απώλειες στα 568 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και προειδοποίησε ότι αναμένει πως η αβεβαιότητα που σχετίζεται με τον Covid-19, θα συνεχιστεί. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι προβλέψεις της τράπεζας για πιθανές απώλειες δανείων ανέρχονταν σε 81 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Παράλληλα, η Credit Suisse θα προτείνει τη μείωση κατά 50% του μερίσματος κατά τη ΓΣ στις 30 Απριλίου, κατόπιν πιέσεων από την ελβετική ρυθμιστική αρχή FINMA. Το συμβούλιο θα προτείνει έκτακτη ΓΣ το φθινόπωρο του 2020 για τη διανομή του δεύτερου μισού του μερίσματος για το 2019, ανάλογα με τις συνθήκες της οικονομίας και της αγοράς.

Τέλος, με τη μείωση του μερίσματος, η Credit Suisse θα αναβάλει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών μέχρι τουλάχιστον το γ’ τρίμηνο προκειμένου να διατηρήσει κεφάλαια ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του Covid-19.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη ανακοίνωση αποτελεσμάτων για την ελβετική τράπεζα μετά την αποχώρηση του Tidjane Thiam τον Φεβρουάριο και την ανάληψη καθηκόντων δ/νοντος συμβούλου από τον Thomas Gottstein.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.