ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραίτηση αντιπροέδρου της Amazon μετά τις απολύσεις υπαλλήλων που διαδήλωσαν

22:21 - 04 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
Παραίτηση αντιπροέδρου της Amazon μετά τις απολύσεις υπαλλήλων που διαδήλωσαν
Ο Aντιπρόεδρος της Amazon, Τιμ Μπρέι, υπέβαλλε την παραίτησή του εκφράζοντας την «αγανάκτηση» του για την καταστολή εργαζομένων του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου ο οποίος επικρίθηκε έντονα και ερευνάται νομικά για τα μέτρα ασφαλείας απέναντι στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το BBC, ο Τιμ Μπρέι περιέγραψε την απόλυση των εργαζομένων που συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις ως ένδειξη της τοξικότητας που χαρακτηρίζει την εταιρική κουλτούρα της Amazon.

H εταιρεία απέλυσε τον διοργανωτή μιας μικρής απεργιακής κινητοποίησης με αίτημα καλύτερα μέτρα ασφαλείας στις αποθήκες της.

Ο Μπρέι, οποίος ήταν αντιπρόεδρος της Amazon Web Services, ανέφερε σε ανάρτηση του πως «η Amazon απέλυσε και υπαλλήλους γραφείου οι οποίοι διοργάνωναν άλλη διαδήλωση και είχαν επικρίνει την εταιρεία για περιβαλλοντικά θέματα».

«Σε εκείνο το σημείο, το γυαλί ράγισε» έγραψε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι εξέφρασε αρχικά τις ανησυχίες του στο εσωτερικό της εταιρείας. «Η παραμονή μου στην Amazon ως αντιπροέδρου θα σήμαινε μετά από αυτό ότι ουσιαστικά προσυπογράφω ενέργειας που απεχθάνομαι. Οπότε παραιτήθηκα» τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.