ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγχώνευση Virgin Media και O2 για τη δημιουργία τηλεπικοινωνιακού γίγαντα

12:43 - 07 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
Συγχώνευση Virgin Media και O2 για τη δημιουργία τηλεπικοινωνιακού γίγαντα
Deal ύψους σχεδόν 39 δισ. δολαρίων έκαναν οι Virgin Media και η O2, με στόχο τη συγχώνευσή τους και τη δημιουργία ενός τηλεπικοινωνικού γίγαντα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναλυτικότερα, η Virgin Media, χειριστής καλωδιώσεων της Liberty Global, και η O2, ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας της Telefonica στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμφώνησαν στη δημιουργία κοινής εταιρείας με συμμετοχή 50-50, όπως μετέδωσε το CNBC.

Το ύψος της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει στις 31,4 δισ. βρετανικές λίρες (38,9 δισ. δολάρια), με την αξία της O2 να υπολογίζεται σήμερα στις 12,7 δισ. λίρες και της Virgin Media στις 18,7 δισ. λίρες, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει στα μέσα του 2021.

Η νέα εταιρεία ενδέχεται να ασκήσει πίεση στην BT, η οποία είχε εξαγοράσει το 2016 τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας την EE, αλλά και στις αντίπαλες εταιρείες Vodafone και Sky. Σημειώνεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της BT χαρακτήρισε τη συγχώνευση «λογική κίνηση» που «ακολουθεί τη στρατηγική μας» για τη σύγκλιση σταθερών και ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telefonica, Χοσέ Μαρία Αλβάρεζ-Παλέτε, δήλωσε ότι η συμφωνία θα αλλάξει ριζικά τους όρους του τηλεπικοινωνιακού πεδίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, «σε μια εποχή που η ζήτηση για συνδεσιμότητα δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη ή πιο κρίσιμη», καθώς η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες Διαδικτύου εν μέσω lockdown.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 07 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.