ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε 9.000 απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων προχωρά η Rolls-Royce

10:20 - 20 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
Σε 9.000 απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων προχωρά η Rolls-Royce
Την κατάργηση 9.000 θέσεων εργασίας προανήγγειλε η Rolls-Royce, ενώ προειδοποίησε ότι θα χρειασθεί να μεσολαβήσουν «αρκετά χρόνια» για την ανάκαμψη της αεροπορικής βιομηχανίας από την πανδημία του κορονοϊού.

Η εταιρεία, που κατασκευάζει κινητήρες για αεροσκάφη, μειώνει κατά το ένα-πέμπτο το εργατικό της δυναμικό ανά τον κόσμο, με τις απολύσεις να επηρεάζουν κυρίως το τμήμα αεροδιαστημικής. 

Παράλληλα, όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο δ/νων σύμβουλος της Rolls-Royce, Warren East, στο ίδιο πλαίσιο, ενδέχεται να κλείσουν και κάποια εργοστάσια. «Πρόκειται για μια κρίση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», αναφέρει ο επικεφαλής της Rolls-Royce, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών αναμένονται στη Βρετανία.

Σημειώνεται ότι η Rolls-Royce απασχολεί 52.000 εργαζομένους παγκοσμίως. Αν και ο κ. Ιστ ανέφερε ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη κατλαλήξει για το πού ακριβώς θα γίνουν μειώσεις προσωπικού, εντούτοις ανέφερε ότι «στις δραστηριότητες αεροδιαστημικής, τα δύο-τρία των εργαζομένων είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο».
 
Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε πάγωμα των αεροπορικών ταξιδίων, με ολοένα και περισσότερους αερομεταφορείς να ανακοινώνουν περικοπές.
 
Πέραν των απολύσεων, η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις δαπάνες σε τομείς όπως εργοστάσια και ακίνητα, με στόχο την εξοικονόμηση κόστους 1,3 δισ. στερλινών. 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.