ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Θύμα» του κορονοϊού η Hertz: Κήρυξε πτώχευση σε ΗΠΑ, Καναδά

10:43 - 23 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
«Θύμα» του κορονοϊού η Hertz: Κήρυξε πτώχευση σε ΗΠΑ, Καναδά
Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, δεν άντεξε τους... κραδασμούς που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού και ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής την υπαγωγή της στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας.

Η απόφασή της αυτή, που είχε βέβαια προαναγγελθεί, αφορά στις δραστηριότητες της εταιρείας σε ΗΠΑ και Καναδά.

«Ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Hertz Global Holdings αναφέρει πως έλαβε «άμεσα μέτρα» δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των πελατών της. Σταμάτησε εξάλλου «όλες τις μη ουσιώδεις δαπάνες».

«Ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την επιστροφή των εσόδων και την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς, πράγμα που κατέστησε απαραίτητη τη σημερινή ενέργεια», προσθέτει.

Να σημειωθεί πως οι κύριες διεθνείς περιφέρειες, στις οποίες επιχειρεί η Hertz, ιδιαίτερα η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται σ' αυτή τη λεγόμενη διαδικασία του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.