ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτιμήσεις για «βουτιά» 25% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων

14:39 - 23 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Εκτιμήσεις για «βουτιά» 25% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων
Κατά 25% αναμένεται να υποχωρήσουν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων το 2020, καθώς η πανδημία χτύπησε τα εργοστάσια και τους εκθεσιακούς χώρους αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα την πτώση της ζήτησης.

Οι πωλήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να μειωθούν στα 9,6 εκατ. οχήματα, από 12,8 εκατ. την περσινή χρονιά, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), που έκανε σήμερα τις πρώτες προβλέψεις από τον Ιανουάριο, πριν εμφανιστεί ο κορονοϊός στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τον πιο μικρό αριθμό αυτοκινήτων των τελευταίων 7 ετών, όταν ο κλάδος αναδύθηκε από την οικονομική κρίση του 2009 και για την πιο μεγάλη ποσοστιαία βουτιά που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το ακριβές σχήμα μιας δυνητικής ανάκαμψης παραμένει ασαφές καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων -από τη Volkswagen έως τη Fiat Chrysler Automobiles- ετοιμάζονται να ανακοινώσουν αποτελέσματα για ένα πιθανό καταστροφικό δεύτερο τρίμηνο. Στις ΗΠΑ, η Ford Motor προβλέπει απώλειες 5 δισ. δολαρίων για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο.

«Δεδομένης της άνευ προηγουμένου κατάρρευσης των πωλήσεων μέχρι σήμερα, απαιτούνται επειγόντως κίνητρα αγοράς σε ολόκληρη την ΕΕ για να δημιουργηθεί η απαιτούμενη ζήτηση για νέα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ACEA, Eric-Mark Huitema.

Η αγορά της ΕΕ έχει συρρικνωθεί 41,5% μέχρι στιγμής φέτος, δήλωσε η ACEA. Αναμένει ότι οι πωλήσεις θα ανακάμψουν ελαφρώς τους επόμενους μήνες καθώς λήγουν τα lockdown και η ζωή επιστρέφει σιγά σιγά στο φυσιολογικό.

Αν και οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη υποχώρησαν 57% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, ήταν ωστόσο βελτιωμένες σε σύγκριση με την ακόμα μεγαλύτερη πτώση του Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.