ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wirecard: Οι αρχές αναζητούν και δεύτερο στέλεχος-Ίσως βρίσκεται στις Φιλιππίνες

15:34 - 24 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Wirecard: Οι αρχές αναζητούν και δεύτερο στέλεχος-Ίσως βρίσκεται στις Φιλιππίνες
Ένα δεύτερο στέλεχος της Wirecard βρίσκεται στο κατόπι των αστυνομικών αρχών, καθώς εμπλέκεται στο λογιστικό σκάνδαλο 1,9 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, πρόκειται για τον Γιαν Μάρσαλεκ, πρώην γενικό διευθυντή της Wirecard.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Handelsblatt, το σκάνδαλο ερευνούν πλέον οι αρχές των Φιλιππίνων, που δήλωσαν ότι ο Μάρσαλεκ ίσως να βρίσκεται στη χώρα. Ο Μάρσαλεκ απολύθηκε τη Δευτέρα από την Wirecard, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα δισ., που υποτίθεται ότι είχαν κατατεθεί σε δύο τράπεζες των Φιλιππίνων που έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τη γερμανική εταιρεία, πιθανότατα δεν υπήρξαν ποτέ.

Ο Μάρσαλεκ αναζητείται από τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης των Φιλιππίνων δήλωσε ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος είχε βρεθεί στις Φιλιππίνες μεταξύ 3-5 Μαρτίου και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ίσως να έχει επιστρέψει.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Wirecard Μάρκους Μπράουν, που συνελήφθη στο Μόναχο τη Δευτέρα αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση 5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών ήταν το γερμανικό «τεχνολογικό θαύμα», αλλά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα όταν η εταιρεία ελεγκτών ΕΥ αρνήθηκε να προσυπογράψει τον ισολογισμό για το 2019. Το σκάνδαλο έχει συγκλονίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Γερμανίας, εξέθεσε τις ελεγκτικές αρχές και προκάλεσε πτώση της μετοχής της Wirecard πάνω από 80%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.