ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ryanair: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της διάσωσης της Lufthansa

14:20 - 25 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Ryanair: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της διάσωσης της Lufthansa
Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε σήμερα πως θα προσφύγει ενώπιον της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης εναντίον της απόφασης των Βρυξελλών να δώσουν το πράσινο φως στο σχέδιο διάσωσης ύψους 9 δισεκ. ευρώ της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa από τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς εκτιμά ότι το σχέδιο αυτό υπονομεύει τον ανταγωνισμό.

Πρόκειται για μία εξέλιξη απόλυτα αναμενόμενη, καθώς η Ryanair είχε εμφανιστεί εξ αρχής αντίθετη με το ενδεχόμενο να λάβει η Lufthansa κρατική στήριξη, καθώς φυσικά και κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία.

«Μέχρι τώρα έχουμε προσφύγει εναντίον όλων των αποφάσεων της Κομισιόν που εγκρίνουν αρωγές κυβερνήσεων προς αεροπορικές εταιρείες (σ.σ.: οι οποίες αποφασίσθηκαν εξαιτίας του αντίκτυπου του κορονοϊού) και το ίδιο θα γίνει με το σημερινό πράσινο φως που δόθηκε στη Lufthansa», δήλωσε ο νομικός διευθυντής της Ryanair Τζούλιους Κομόρεκ σε τηλεφωνική επικοινωνία. «Θα προχωρήσουμε στην προσφυγή μόλις δημοσιευθεί από την Κομισιόν ολόκληρη η απόφαση», πρόσθεσε.

Ο Κομόρεκ αντέδρασε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση με δελτίο Τύπου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο αρωγής της Lufthansa που εκπόνησε η γερμανική κυβέρνηση και το οποίο προβλέπει μια ανακεφαλαιοποίηση ύψους 6 δισεκ. ευρώ για τον μεγαλύτερο όμιλο αερομεταφορών της Ευρώπης.

Το γερμανικό σχέδιο αρωγής, που ανέρχεται συνεπώς συνολικά σε 9 δισ. ευρώ, προβλέπει την επιστροφή του κράτους στο κεφάλαιο της Lufthansa σε ποσοστό 20%. Θα υποβληθεί σήμερα σε ψηφοφορία κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.