ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Ετοιμάζει τους Αμερικανούς για την ψήφο... δια αλληλογραφίας

20:01 - 03 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
Facebook: Ετοιμάζει τους Αμερικανούς για την ψήφο... δια αλληλογραφίας
Πρόγραμμα που έχει στόχο να προετοιμάσει τους Αμερικανούς για τη διαδικασία της ψηφοφορίας διά αλληλογραφίας στις προεδρικές εκλογές του 2020, που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, έχει στα σκαριά το Facebook, σε μια προσπάθεια να προκαταλάβει φαινόμενα παραπληροφόρησης.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στους New York Times, διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το πρόγραμμα έχει στόχο "να προετοιμάσει τον κόσμο για την πιθανότητα να χρειαστούν ημέρες ή και εβδομάδες για την καταμέτρηση των ψήφων - και ότι δεν κρύβεται τίποτε κακό ή παράνομο σε αυτό”.

Το κοινωνικό δίκτυο, όπως πρόσθεσε, ενδεχομένως να υιοθετήσει νέους κανόνες αναφορικά με τους ισχυρισμούς περί νίκης ή περί των αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι δεκάδες πολιτείες έχουν υιοθετήσει την ψηφοφορία διά αλληλογραφίας, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και θέλουν να προσφέρουν στους ψηφοφόρους τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με ασφάλεια. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων θα απαιτήσει πολύ περισσότερο διάστημα από ό,τι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ως εκ τούτου, θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθούν σημαντικά τα φαινόμενα παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η διαδικασία

Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια των εκλογών, ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε στους New York Times ότι το Facebook θα αντλεί στοιχεία από πληθώρα μέσων προκειμένου να παρέχει ακριβή πληροφόρηση.

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, έχουν επισημάνει ορισμένες από τις αξιώσεις του προέδρου σχετικά με την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου και ανακατευθύνουν τους χρήστες σε πληροφορίες ψηφοφορίας. Ο Zuckerberg είπε στους The New York Times ότι το Facebook θα αντλήσει αποτελέσματα από υπηρεσίες καλωδίων για να παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.