ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύμπραξη μεταξύ HSBC και Pollination για την «πράσινη» ανάπτυξη

09:10 - 28 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
Σύμπραξη μεταξύ HSBC και Pollination για την «πράσινη» ανάπτυξη
Η HSBC Global Asset Management ενώνει τις δυνάμεις της με τη συμβουλευτική εταιρεία Pollination Group, με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων για την πράσινη ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Reuters, η κοινή τους δραστηριότητα θα αφορά στην προώθηση έργων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγή με τη δημιουργία μιας επιχείρησης διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που εστιάζει στο «φυσικό κεφάλαιο», η οποία επιδιώκει να αποδώσει αξία σε πόρους όπως νερό, έδαφος και αιολική ενέργεια.

Το νέο εγχείρημα έχει στόχο να συγκεντρώσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για το πρώτο του ταμείο το επόμενο έτος, στοχεύοντας σε επενδύσεις που «διατηρούν, προστατεύουν και ενισχύουν τη φύση μακροπρόθεσμα», όπως αναφέρθηκε σε σχετική δήλωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, στοχεύει στην προσέλκυση κεφαλαίων από θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων κρατικών κεφαλαίων, συνταξιοδοτικών ταμείων και ασφαλιστών για επενδύσεις φυσικού κεφαλαίου.

Η κίνηση αυτή συνάδει με τις σύγχρονες τάσεις όπου ένας αυξανόμενος αριθμός ιδιοκτητών περιουσιακών στοιχείων, όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία, επιδιώκει να επενδύσει σε έργα που συμβάλλουν στην προστασία της βιοποικιλότητας.

«Οι πελάτες εστιάζουν όλο και περισσότερο σε περιβαλλοντικά ζητήματα και αυτή η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να τους βοηθήσει να επιτύχουν οικονομική απόδοση, ενώ παράλληλα δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στη βιοποικιλότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC Global Asset Management, Nicolas Moreau.

Τέλος, το Reuters επισημαίνει πως το πρώτο ταμείο θα ακολουθήσει ένα ταμείο πίστωσης άνθρακα έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.