ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον «αέρα» η Century 21- Κλείνει όλα της τα καταστήματα

10:19 - 11 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Στον «αέρα» η Century 21- Κλείνει όλα της τα καταστήματα
Η εμβληματική αλυσίδα πολυκαταστημάτων της Νέας Υόρκης, Century 21 Stores, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και αποτελεί πλέον το τελευταίο θύμα της αγοράς λιανικής, που επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η απόφαση οφείλεται στους ασφαλιστικούς παρόχους που αρνήθηκαν να πληρώσουν περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια που οφείλονται σε συμβόλαια για την προστασία της Century 21 από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Πλέον 1.400 θέσεις εργασίας είναι στον αέρα.

«Προχωρούμε στο κλείσιμο της αγαπημένης μας οικογενειακής επιχείρησης, επειδή οι ασφαλιστές μας, στους οποίους καταβάλλουμε σημαντικά ασφάλιστρα κάθε χρόνο για προστασία έναντι απρόβλεπτων περιστάσεων όπως αυτών που βιώνουμε σήμερα, μας έστρεψαν την πλάτη τους σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή», δήλωσε ο συν-Διευθύνων Σύμβουλος Raymond Gindi.

Η εταιρεία αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή της ότι θα αποσύρει την αγωγή που εκκρεμεί επί του παρόντος στη Νέα Υόρκη εναντίον πολλών ασφαλιστικών παρόχων για μη αποζημίωση της εταιρείας για τις απώλειές της.

Η Century 21, γνωστή για τις εξαιρετικές προσφορές για ρούχα και αξεσουάρ, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1961 στο κέντρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης και έχει 13 καταστήματα στο Νιου Τζέρσεϋ, την Πενσυλβάνια και τη Φλόριντα.

Μεταξύ των εταιρειών που έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι οι J.C. Penney, Ascena Retail Group, True Religion και Lucky Brand.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.