ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Δρομολόγιο Λονδίνο-Φρανκφούρτη κάνουν 60 $δισ. ελέω Brexit

14:53 - 07 Νοε 2020 | Επιχειρήσεις
Goldman Sachs: Δρομολόγιο Λονδίνο-Φρανκφούρτη κάνουν 60 $δισ. ελέω Brexit
Περιουσιακά στοιχεία ακόμη και 60 δισ. δολαρίων μεταφέρει η Goldman Sachs από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Φρανκφούρτη, σε μία τελευταία ένδειξη ότι οι τράπεζες ενισχύουν τις δραστηριότητές τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από το Brexit.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα της Wall Street σκοπεύει να μεταφέρει μεταξύ 40 δισ. και 60 δισ. δολάρια στη γερμανική θυγατρική της μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Goldman Sachs Europe, θυγατρική με έδρα τη Φρανκφούρτη που θα στεγάσει τα περιουσιακά στοιχεία, είχε μόλις 3 δισ. ευρώ στο τέλος της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της.

Στο ίδιο μήκος κύματος η JP Morgan

Τον Σεπτέμβριο έγινε γνωστό ότι η αμερικανική τράπεζα JP Morgan φέρεται να σχεδιάζει την άμεση μεταφορά κεφαλαίων αξίας περίπου 200 δισ. ευρώ (230 δισ. δολάρια) από τη Βρετανία στη Γερμανία, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στο θέμα της εμπορικής συμφωνίας μετά το Brexit.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος, η JP Morgan σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη μεταφορά των assets στη θυγατρική της με έδρα τη Φρανκφούρτη, έως τα τέλη του 2020.

Τον Ιανουάριο, η τράπεζα είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει σημαντικά το κέντρο της στο Παρίσι ως μέρος των σχεδίων μετεγκατάστασης ορισμένων υπηρεσιών από το Λονδίνο, μετά το Brexit.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες και εταιρείες χρηματοπιστωτικών του κόσμου έχουν ήδη αναζητήσει νέα έδρα σε άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις και έχουν κάνει μεταφορές κεφαλαίων. Υπολογίζεται ότι η Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citi και Deutsche Bank έχουν μεταφέρει συνολικά πάνω 500 δισ. ευρώ εκτός Λονδίνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.