ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλο deal για εταιρεία ιδιωτικών τζετ-Ήττα του Μπιλ Γκέιτς

11:48 - 12 Ιαν 2021 | Επιχειρήσεις
Μεγάλο deal για εταιρεία ιδιωτικών τζετ-Ήττα του Μπιλ Γκέιτς
Η συνιδιοκτήτρια εταιρεία του αεροδρομίου Gatwick του Λονδίνου, Global Infrastructure Partners, υπέγραψε συμφωνία 4,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει τη βρετανική ιδιωτική εταιρεία τζετ υπηρεσιών, Signature Aviation, δίνοντας μεγαλύτερη προσφορά από τη "συμμαχία" της Blackstone και της Carlyle του Μπιλ Γκέιτς.

Την Παρασκευή η Blackstone (με την ισχυρή βοήθεια του Γκέιτς) ανακοίνωσε προσφορά 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη Signature Aviation. Τελικά όμως κέρδισε η προσφορά της Global Infrastructure Partners που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, καθώς η εταιρεία θα πληρώσει τους μετόχους της Signature Aviation 5,50 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή, ενώ η Blacktone είχε προσφέρει 5,17 δολάρια ανά μετοχή.

Οι μετοχές της εταιρείας, που παλαιότερα ήταν γνωστές ως BBA Aviation, αυξήθηκαν 6,4% σε 430,4 πένες στερλίνας, ανεβάζοντας το απόθεμα στην κορυφή του δείκτη FTSE-250 στις αρχές της διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα. Ωστόσο, η Global Infrastructure Partners σκοπεύει να αποσύρει την Signature Aviation από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Καθώς οι αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο αγωνίζονται με τα περιορισμένα ταξίδια εξαιτίας του COVID-19, οι ιδιωτικοί αερομεταφορείς πηγαίνουν καλύτερα καθώς οι πλούσιοι επιβάτες μεταβαίνουν σε ιδιωτικά τζετ που θεωρείται ασφαλέστερος τρόπος πτήσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:51 - 12 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.