ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google: Απολύθηκε η επικεφαλής της μονάδας ηθικής Τεχνητής Νοημοσύνης

16:58 - 20 Φεβ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Google απέλυσε την ιδρύτρια και επικεφαλής της μονάδας ηθικής (AI) τεχνητής νοημοσύνης, Μάργκαρετ Μίτσελ, ισχυριζόμενη ότι παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας.

Σε δήλωση, η Google ανέφερε, σύμφωνα με το BBC, ότι έπειτα από έρευνα διαπίστωσε ότι η Μίτσελ είχε μεταφέρει αρχεία εκτός της εταιρείας.

Το τμήμα δεοντολογίας βρίσκεται υπό έλεγχο από τον Δεκέμβριο, μετά την αποχώρηση ενός άλλου ανώτερου στελέχους της εταιρείας, της Timnit Gebru.

Και οι δύο γυναίκες είχαν κάνει εκστρατεία για περισσότερη ποικιλομορφία στη Google και είχαν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη λογοκρισία στην εταιρεία.

Η Μίτσελ ανακοίνωσε τα νέα με ένα tweet, στο οποίο έγραφε: «Απολύθηκα».

Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες είχε στερηθεί κάθε πρόσβασης στα συστήματα της Google, συμπεριλαμβανομένων των e-mail και των ημερολογίων της.

Η Μίτσελ είχε ασκήσει σκληρή κριτική στη Google και είχε εκφράσει την ανησυχία της για την αποχώρηση της δρ Gebru από την εταιρεία.

Η δρ Gebru, που εργαζόταν σε ζητήματα ηθικής που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, έγραψε σε μήνυμά της ότι απολύθηκε αφότου έστειλε ένα εσωτερικό e-mail με το οποίο κατηγορούσε τη Google ότι «φιμώνει» περιθωριοποιημένες φωνές. Ωστόσο, η Google κάνει λόγο για παραίτηση.

Η Google έχει δεχθεί κριτική για την έλλειψη διαφορετικότητας στο εργατικό δυναμικό της και υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, που υποστηρίζει πολλές από τις υπηρεσίες της.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.