ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goodyear: Aγοράζει την Cooper, ενισχύοντας την παρουσία της στην Κίνα

20:04 - 24 Φεβ 2021 | Επιχειρήσεις
Goodyear: Aγοράζει την Cooper, ενισχύοντας την παρουσία της στην Κίνα
Η Goodyear Tire & Rubber Co ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την Cooper Tire & Rubber Co σε μια συμφωνία 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της στους τομείς ελαφρών φορτηγών και SUV και για να αυξήσει την παρουσία της στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα.

Οι μετοχές της Cooper, που ιστορικά είχαν ισχυρότερα περιθώρια από την Goodyear, σημείωσαν άνοδο 20% στις συναλλαγές το πρωί, ενώ η μετοχή της Goodyear αυξήθηκε κατά 3,4%.

Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, σχεδόν διπλασιάζει την παρουσία της Goodyear στην Κίνα και διευρύνει τη διανομή ελαστικών αντικατάστασης Cooper μέσω του δικτύου 2.500 καταστημάτων της χώρας της Goodyear. Οι ΗΠΑ και η Κίνα, οι δύο μεγαλύτερες αγορές ελαστικών στον κόσμο, αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου όγκου της βιομηχανίας.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα επωφεληθεί επίσης από τον αρχικό εξοπλισμό της Goodyear και τη δύναμη της Cooper στα ταχέως αναπτυσσόμενα τμήματα προϊόντων ελαφρών φορτηγών και SUV.

Η παγκόσμια βιομηχανία ελαστικών επλήγη σοβαρά το 2020 καθώς η πανδημία οδήγησε σε απότομη μείωση της ζήτησης για αντικατάσταση ελαστικών και αυθεντικού εξοπλισμού, αναγκάζοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να σταματήσουν την παραγωγή.

Ωστόσο, οι ειδικοί του κλάδου αναμένουν ανάκαμψη της ζήτησης αυτοκινήτων φέτος, τροφοδοτούμενη από την κυκλοφορία εμβολίων COVID-19, το χαμηλό ρεκόρ των επιτοκίων και την υγιή εξοικονόμηση από τους καταναλωτές, καθώς οι άνθρωποι δεν ξόδεψαν χρήματα για μεγάλες αγορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το σιωπηρό αντάλλαγμα σε μετρητά και μετοχές για τους μετόχους της Cooper είναι 54,36 $ ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύει 24% της τιμής κλεισίματος στις 19 Φεβρουαρίου.

Η Goodyear αναμένει περίπου 165 εκατομμύρια δολάρια σε συνεργίες κόστους επιτοκίου εντός δύο ετών από τη λήξη της συμφωνίας. Οι μέτοχοι της Goodyear θα κατέχουν περίπου το 84% της συνδυασμένης εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της Cooper θα κατέχουν περίπου το 16%.

Η Goodyear σκοπεύει να χρηματοδοτήσει το μερίδιο σε μετρητά της συμφωνίας, που αναμένεται να κλείσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021, μέσω χρηματοδότησης χρέους. Η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει την έδρα της στο Akron του Οχάιο.

Η Cooper ανέφερε πτώση σχεδόν 3% στα τετραμηνιαία έσοδα, ενώ τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στην εταιρεία μειώθηκαν 25,8% στα 37,99 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου.

Η Lazard είναι ο επικεφαλής χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Goodyear ενώ η Goldman Sachs & Co LLC συμβουλεύει την Cooper.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.