ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμος να πετάξει στο διάστημα ο Μπέζος-Τον Ιούλιο η πτήση

14:30 - 07 Ιουν 2021 | Επιχειρήσεις
Έτοιμος να πετάξει στο διάστημα ο Μπέζος-Τον Ιούλιο η πτήση
Ο Τζεφ Μπέζος θα πετάξει στο διάστημα στην πρώτη επιβατική πτήση του New Shepard, του πυραύλου που κατασκευάστηκε από τη διαστημική εταιρεία του, την Blue Origin.

Η πτήση έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου, μόλις 15 ημέρες αφότου παραιτηθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, όπως μεταδίδει το CNN.

Η Blue Origin είπε ότι ο μικρότερος αδερφός του Μπέζος, Μαρκ, θα συμμετάσχει επίσης στην πτήση.

«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα», δήλωσε ο Μπέζος, σε δημοσίευσή του στο Instagram. «Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδερφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερό μου φίλο», πρόσθεσε.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ο Μπέζος -ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 187 δισ. δολαρίων- θα είναι ο πρώτος από τους δισεκατομμυριούχους μεγιστάνες, που θα ζήσουν μια βόλτα στο διάστημα.

Ο πύραυλος New Shepard έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έως και έξι άτομα κάθε φορά, με τις προηγούμενες δοκιμαστικές πτήσεις να φτάνουν σε υψόμετρο πάνω από 340.000 πόδια. Η πτήση της Blue Origin θα είναι διάρκειας 11 λεπτών και ο πύραυλος θα φτάσει πάνω από 60 μίλια πάνω από τη Γη.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:54 - 07 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.