ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Samsung: Αναμένει άνοδο 53% στα τριμηνιαία κέρδη, λόγω ελλείψεων τσιπ

10:41 - 12 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Samsung: Αναμένει άνοδο 53% στα τριμηνιαία κέρδη, λόγω ελλείψεων τσιπ
Ο τεχνολογικός γίγαντας, Samsung Electronics, περιμένει τα τριμηνιαία κέρδη της να ανέβουν κατά 53%, εν μέσω μίας παγκόσμιας έλλειψης τσιπ.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιπ μνήμης και κινητών, προβλέπει λειτουργικά κέρδη ύψους $11 δισεκατομμυρίων για τους τρεις μήνες που λήγουν τον Ιούνιο.

Δήλωσε ότι η μεγάλη ζήτηση για τα τσιπ μνήμης έχει αντισταθμίσει τις χαμηλότερες πωλήσεις συσκευών, λόγω της έλλειψης των εξαρτημάτων.

Πριν από ένα χρόνο, στους πρώτους μήνες της πανδημίας, οι πωλήσεις της Samsung για προϊόντα όπως τα κινητά και οι τηλεοράσεις, έπεσαν.

Η αλλαγή στην ζωή των ανθρώπων σε μία διαδικτυακή καθημερινότητα έχει οδηγήσει στην άνοδο της ζήτησης των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, κάποια από τα οποία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με την ζήτηση.

Η πορεία της Samsung έχει υπερβεί τις προσδοκίες των αναλυτών, υποδηλώνοντας έτσι την συνεχή δύναμη του τεχνολογικού τομέα.

Αν τα νούμερα αυτά επιβεβαιωθούν στο τέλος του μήνα, θα είναι τα μεγαλύτερα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της Samsung από το 2018.

Τους τελευταίους μήνες, οι παραγωγοί τσιπ έχουν μεγάλη δύναμη να αυξήσουν τις τιμές τους.

Τον Μάρτιο, ο συν-διευθυντής της Samsung, Koh Dong-jin, είπε στους μετόχους ότι “υπάρχει μία σοβαρή ανισορροπία στην προσφορά και την ζήτηση παγκοσμίως, για τα τσιπ στον τομέα της πληροφορικής”. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η εταιρεία δουλεύει με συνεργάτες του εξωτερικού για να ανταποκριθεί στην ζήτηση, αφού οι παγκόσμιες ελλείψεις έχουν οδηγήσει σε διακοπές στις προμήθειες.

Η έλλειψη των τσιπ έχει επηρεάσει και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, με πολλούς κατασκευαστές να σταματάνε την παραγωγή μερικές φορές.

Τους τελευταίους μήνες, οι εταιρείες αυτοκινήτων Ford, General Motors, Volkswagen και Jaguar Land Rover έχουν διακόψει προσωρινά την παραγωγή τους.

Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αποκάλυψαν τα σχέδια τους να παράγουν περισσότερα τσιπ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της δια-Ατλαντικής τεχνολογικής συμμαχίας που είναι γνωστή ως η Επιτροπή Εμπορίου και Τεχνολογίας.

  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.