ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτι... κινείται με το Apple Car: Σχέδια «Made in USA»

13:33 - 17 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Κάτι... κινείται με το Apple Car: Σχέδια «Made in USA»
Η Apple θέλει να προμηθευτεί μπαταρίες αυτοκινήτων και προσεγγίζει διάφορους κατασκευαστές με εργοστάσια στις ΗΠΑ.

Η Foxconn, που είναι ήδη ένας από τους βασικούς συνεταίρους της Apple, ή η Advanced Lithium Electrochemistry (Aleees) μπορεί να δεχτούν παραγγελίες μπαταριών από την Apple στο μέλλον.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα τα πλάνα της Apple για τα αυτοκίνητα. Τα τελευταία χρόνια κάποιες φήμες υποστηρίζουν ότι η Apple κατασκευάζει δικά της ηλεκτρικά οχήματα, ενώ άλλες λένε ότι η Apple επικεντρώνεται στο λογισμικό για τρίτα αυτοκίνητα. Τώρα φαίνεται ότι οι φήμες πάλι υποστηρίζουν ότι η Αpple προγραμματίζει να κατασκευάσει ένα “Apple Car”, το οποίο θα σχεδιαστεί πλήρως από αυτήν.

Όποιο και να είναι το πλάνο της, η Apple φημολογείται ότι αναζητάει μπαταρίες αυτοκινήτων, και επιθυμεί να έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ.

“Η Apple, η οποία ετοιμάζει μπαταρίες για το Apple Car στις ΗΠΑ, μπορεί να δουλέψει με Ταϊβανέζικους παραγωγούς αντί για Κινέζικους”, ανέφερε ένα άρθρο από το Digitimes.

“Η Ταϊβανέζικη Foxconn και η Advanced Lithium Electrochemistry (Aleees) σκοπεύουν να ανοίξουν εργοστάσια στις ΗΠΑ, και είναι και οι δύο υποψήφιες να δουλέψουν με την Apple για τις μπαταρίες αυτοκινήτων”.

Έχει ακουστεί ότι η Apple σκόπευε να συνεργαστεί με τις CATL και BYD, οι οποίες είναι οι μεγαλύτεροι προμηθευτές μπαταριών στην Κίνα. Ωστόσο, αφού αποφάσισε ότι επιθυμεί να κατασκευάζονται οι μπαταρίες στις ΗΠΑ, η Apple άρχισε να ψάχνει κατασκευαστές που σκοπεύουν να ανοίξουν εργοστάσια στις ΗΠΑ.

Αυτή η κίνηση της Apple θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο συνηθίζει να κάνει η Apple, αλλά και θα επεκτείνει την παραγωγή του Apple Car, σε μία χρονική περίοδο που ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα συνεχίζεται. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το Apple Car θα είναι έτοιμο σύντομα.

Πρόσφατα δελτία υποδεικνύουν ότι μία πιθανή παρουσίαση του Apple Car θα γίνει σε πολλά χρόνια. Ωστόσο, η αυξημένη ζήτηση για μπαταρίες αυτοκινήτων, κατασκευασμένες στις ΗΠΑ μπορεί να ωθήσει κάποιους προμηθευτές στο να ανοίξουν εργοστάσια στις ΗΠΑ ακόμα νωρίτερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.