ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Philip Morris: Tσιγάρα... τέλος σε μια δεκαετία

14:10 - 31 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Philip Morris: Tσιγάρα... τέλος σε μια δεκαετία
Ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International, δηλαδή του κατασκευαστή τσιγάρων Marlboro εκτός των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η εταιρεία θα σταματήσει να πωλεί τσιγάρα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε μια δεκαετία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Jacek Olczak δήλωσε στο «The Mail» ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του στόχου της εταιρείας να τερματιστεί η χρήση των παραδοσιακών τσιγάρων.

Ο Olczak κάλεσε επίσης την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να απαγορεύσει τα τσιγάρα μέσα σε μια δεκαετία, συγκρίνοντάς τα με τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με φυσικό αέριο, στα οποία πρόκειται να απαγορευτεί η πώλησή τους στη χώρα από το 2030, σύμφωνα με την Telegraph.

«Μπορούμε να δούμε τον κόσμο χωρίς τσιγάρα», είπε. «Και στην πραγματικότητα, όσο πιο γρήγορα συμβεί, τόσο το καλύτερο για όλους. Με τη σωστή ρύθμιση και ενημέρωση μπορεί να συμβεί σε 10 χρόνια από τώρα σε ορισμένες χώρες. Και μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μια για πάντα».

Η Philip Morris International είναι ξεχωριστή από τη Philip Morris USA, η οποία παράγει τσιγάρα Marlboro στις ΗΠΑ και είναι τμήμα της αμερικανικής εταιρείας καπνού Altria. Διαχωρίστηκε από τη Philip Morris USΑ το 2008 και πρόσφατα ανακοίνωσε σχέδια για τη μετατροπή της σε μια εταιρεία χωρίς προϊόντα καπνού, καθώς και την πρόθεσή της να αγοράσει τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία Vectura Group, η οποία φτιάχνει εισπνεόμενα σπρέι για άσθμα.

Ομάδες κατά του καπνίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο επέκριναν αυτήν την πώληση, κατηγορώντας τις εταιρείες καπνού ότι προσπαθούν να τοποθετηθούν ως αντικαπνιστικοί φορείς, ενώ εξακολουθούν να πωλούν προϊόντα καπνού, σύμφωνα με την Guardian.

Σημειώνεται ότι το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερα από 8 εκατομμύρια άτομα ετησίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.