ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moderna: Ετοιμάζει εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων στον Καναδά

22:34 - 10 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Moderna: Ετοιμάζει εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων στον Καναδά
Η Moderna, γνωστή αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας, πρόκειται να κατασκευάσει εργοστάσιο παρασκευής εμβολίων με αγγελιαφόρο RNA καθώς και ένα κέντρο καινοτομίας στον Καναδά, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησαν σήμερα (10/8) η καναδική κυβέρνηση και η εταιρία.

"Καταλήξαμε πριν από λίγες ημέρες σε ένα μνημόνιο συνεννόησης με τη Moderna για την κατασκευή εδώ, στην πατρίδα μας, στον Καναδά, μιας υπερσύχρονης τεχνολογικά εγκατάστασης για την παρασκευή εμβολίων που βασίζονται στο mRNA, η οποία θα μπορεί να μας βοηθήσει σε περίπτωση πανδημίας", σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Καινοτομίας, Επιστημών και Βιομηχανίας Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν.

Οι καινούργιες εγκαταστάσεις της εταιρείας θα επιτρέψουν την παρασκευή εμβολίων κατά αρκετών μορφών ασθενειών.

"Αν εμφανιστεί ένας νέος ιός, ένα νέο στέλεχος του ιού Ζίκα, του 'Εμπολα, του κορονοϊού ή της γρίπης, η καναδική κυβέρνηση θα μπορεί να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα εμβόλια εν μέρει ή εξ ολοκλήρου. Αυτό θα ανήκει στη διακριτική της ευχέρεια. Είναι μια συνεργασία με βάση τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα που μας ενδιαφέρει", υπογράμμισε ο Στεφάν Μπανσέλ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

Είναι μια "μέρα συναισθηματικά φορτισμένη", συμπλήρωσε, ενώ διευκρίνισε ότι αυτό το εργοστάσιο θα είναι το πρώτο της Moderna εκτός του αμερικανικού εδάφους.

Ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρίας ανακοίνωσε ότι τα σχέδια έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που μένει είναι να καθοριστεί η τοποθεσία.

"Η επιλογή της τοποθεσίας θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων και μηνών συζητώντας με τις διάφορες επαρχίες", υποστήριξε ο Μπανσέλ από το συνεδριακό κέντρο του Μόντρεαλ, ένα από τα μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα κατά του κορονοϊού στο Κεμπέκ.

Η οικονομική συμμετοχή του Καναδά σε αυτό το μνημόνιο συνεννόησης δεν έχει γίνει γνωστή. Η εταιρία αναμένεται να επενδύσει "εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια" στις νέες εγκαταστάσεις, επεσήμανε ο Σαμπάνι.

Ο Στεφάν Μπανσέλ εκτιμά ότι το μελλοντικό εργοστάσιο, το οποίο θα μπορεί να παράγει τα πρώτα του εμβόλια το 2024, θα παράγει σχεδόν 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, μια ποσότητα που αποκάλεσε ως "μια ικανότητα εκκίνησης".

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της Moderna είναι ένα από τα τέσσερα εμβόλια κατά του κορονοϊού που έχουν εγκριθεί από τις υγειονομικές αρχές του Καναδά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.