ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Western Union: Σταματά προσωρινά τις δραστηριότητές της στο Αφγανιστάν

22:20 - 19 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Western Union: Σταματά προσωρινά τις δραστηριότητές της στο Αφγανιστάν
Η Western Union Co, η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς χρημάτων στον κόσμο, ανέστειλε τις δραστηριότητες της στο Αφγανιστάν, εξαιτίας της κρίσης που σαρώνει τη χώρα έπειτα από την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Η εταιρεία δεσμεύθηκε, βέβαια, ότι οι υπηρεσίες θα επαναλειτουργήσουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Είναι μια αρνητική εξέλιξη για πολλούς Αφγανούς δεδομένου του ότι οι ροές κεφαλαίων από μετανάστες συμπατριώτες τους αποτελούν βασική πηγή για τη διαβίωσή τους. Εξάλλου, τα χρήματα που εισέρρεαν στη χώρα από το εξωτερικό λειτουργούσαν προς στήριξη της οικονομίας του Αφγανιστάν, το οποίο είναι από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, όλα αυτά τα χρόνια βίας και αστάθειας.

Σημειώνεται ότι τα εμβάσματα προς το Αφγανιστάν άγγιξαν τα 789 εκατ. δολάρια το 2020, σχεδόν το 4% ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, από 829 εκατ. δολάρια που ήταν το 2019.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε η Western Union, λόγω των εξελίξεων στο Αφγανιστάν, του κλεισίματος των τραπεζών και της αδυναμίας των πρακτόρων της να λειτουργούν ελεύθερα, ανέστειλε τις υπηρεσίες της στη χώρα από εχθές, 18 Αυγούστου 2021, και μέχρι νεωτέρας.

«Η Western Union κατανοεί την επείγουσα ανάγκη του κόσμου να λάβει χρήματα και δεσμεύεται να επανεκκινήσει τις δραστηριότητες της στο Αφγανιστάν, όπως το επιτρέπουν οι συνθήκες», σημείωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς το Reuters.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και να ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους για τις περαιτέρω εξελίξεις», συμπληρώνεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.