ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Tesla θα κυκλοφορήσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ το 2022

19:21 - 23 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Tesla θα κυκλοφορήσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ το 2022
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία κατά πάσα πιθανότητα το 2022 θα κυκλοφορήσει το ‘Tesla Bot’, ένα ανθρωποειδές πρωτότυπο ρομπότ, το οποίο θα είναι σχεδιασμένο για επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες και βαρετές εργασίες που δεν αρέσει στους ανθρώπους να κάνουν.

Ο Μασκ είπε ότι το ρομπότ, το οποίο θα έχει ύψος περίπου 172 εκατοστά, θα μπορεί να κάνει δουλειές όπως να τοποθετεί βίδες στα αυτοκίνητα ή να παίρνει ψώνια από τα σουπερμάρκετ.

Το ρομπότ θα έχει «σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία», είπε ο Μασκ αναφερόμενος στην έλλειψη εργατικού δυναμικού. Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να μην είναι το μηχάνημα πολύ ακριβό.

Αυτές οι ανακοινώσεις έγιναν στην ημερήσια «AI» εκδήλωση της Tesla, η οποία έγινε λόγω της ανησυχίας του κόσμου για την ασφάλεια και τις ικανότητες του αυτο-οδηγούμενου συστήματος της Tesla.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μασκ δεν σχολίασε τις κριτικές που έχει κάνει ο κόσμος για την ασφάλεια της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η Tesla, αλλά δήλωσε ότι έχει αυτοπεποίθηση πως θα προσφέρει πλήρως αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα που θα είναι πιο ασφαλή από τους ανθρώπους, που χρησιμοποιούν κάμερες αυτοκινήτων και κομπιούτερ.

Στις αρχές τις εβδομάδας, οι ρυθμιστές ασφαλείας των ΗΠΑ άρχισαν μία έρευνα για το σύστημα βοηθητικής οδήγησης της Tesla λόγω ατυχημάτων, όπου αυτοκίνητα της Tesla τρακάραν πάνω σε σταθμευμένα περιπολικά και πυροσβεστικά.

Δύο γερουσιαστές των ΗΠΑ ζήτησαν, επίσης, από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να ερευνήσει τους ισχυρισμούς της Tesla για το σύστημα πλήρως αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων.

Στην εκδήλωση, η Tesla αποκάλυψε τσιπ που σχεδίασε η ίδια για το γρήγορο κομπιούτερ της, το Dojo, τα οποία θα βοηθήσουν να αναπτυχθεί το σύστημα αυτόματης οδήγησης. Ο Μασκ είπε ότι το Dojo θα μπορεί να λειτουργεί από του χρόνου.

Δήλωσε, επίσης, ότι η Tesla θα παρουσιάσει νέο hardware για το αυτο-οδηγούμενο κομπιούτερ των Cybertruck οχημάτων της σε περίπου ένα χρόνο.

Τον Ιούλιο, η Tesla ανέβαλε την κυκλοφορία του Cybertruck, χωρίς να δώσει κάποιο χρονικό διάστημα στο οποίο θα κυκλοφορήσει τελικά στην αγορά.

Κάποιοι αμφισβήτησαν επίσης αν ο Μασκ, ο οποίος συχνά διαφημίζει έντονα τις τεχνολογικές καινοτομίες της Tesla σε εκδηλώσεις ενώ αργότερα περιορίζει τα σχέδιά του, θα μπορέσει να καταφέρει τους στόχους του σχετικά με το ρομπότ.

«Μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα πάρει πολύ περισσότερο από 10 χρόνια, ώστε ένα ανθρωποειδές ρομπότ από κάποια εταιρεία σε αυτό τον πλανήτη θα μπορεί να πάει στο σουπερμάρκετ και να πάρει τα ψώνια μας» δήλωσε ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.