ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Emerson και AspenTech ενώνουν τις δυνάμεις τους-Deal $11 δισ.

18:34 - 11 Οκτ 2021 | Επιχειρήσεις
Emerson και AspenTech ενώνουν τις δυνάμεις τους-Deal $11 δισ.
Η εταιρεία κατασκευής συστημάτων βιομηχανικής αυτοματοποίησης, Emerson Electric, συμφώνησε να συνδυάσει τη δική της επιχείρηση βιομηχανικού λογισμικού με την Aspen Technology, η οποία κατασκευάζει λογισμικό για εταιρείες σε βιομηχανίες που ασχολούνται με χημικά, κατασκευές, ενέργεια, μέταλλα και εξορύξεις, σε ένα deal που εκτιμάται στα 11 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι μέτοχοι της AspenTech θα λάβουν 87 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και 0,42 μερίδιο από την μετοχή της νέας εταιρείας που θα λειτουργεί με το όνομα AspenTech.

Η Emerson θα χρηματοδοτήσει με 6 δισ. δολάρια σε μετρητά στη νέα επιχειρηματική οντότητα, στην οποία θα έχει μερίδιο 55%.

Οι εταιρείες αξιολόγησαν τη συμφωνία περίπου με 160 δολάρια ανά μετοχή για τους μετόχους της AspenTech, 27% πάνω  από την τιμή της μετοχής στο κλείσιμο της συνεδρίασης στις 6 Οκτωβρίου, την ημέρα πριν την ανακοίνωση των νέων.

Η Emerson θα κατέχει το 55% της συγχωνευμένης εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της AspenTech’s θα κατέχουν το υπόλοιπο, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η νέα εταιρεία θα διατηρήσει το όνομα AspenTech’s και επικεφαλής θα είναι ο τωρινός διευθύνων σύμβουλος, Antonio Pietri.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:42 - 11 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.