ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HT Aero: «Υπόσχεται» το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2024

08:58 - 20 Οκτ 2021 | Επιχειρήσεις
HT Aero: «Υπόσχεται» το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2024
Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα φαίνεται ότι δεν ανήκουν στο τόσο μακρινό μέλλον. Η ΗΤ Αero, η εταιρεία ιπτάμενων αυτοκινήτων που έχει τη στήριξη της κινεζικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Xpeng Inc, συγκέντρωσε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια από εξωτερικούς επενδυτές, τα οποία θα διαθέσει για να φτιάξει ένα νέο μοντέλο ιπτάμενου αυτοκινήτου που θα κυκλοφορήσει το 2024.

Τα χρήματα θα διατεθούν για έρευνα, δημιουργία και κυκλοφορία του νέου μοντέλου, το οποίο θα μπορεί να κυκλοφορεί τόσο στον αέρα, όσο και στον δρόμο.

Ο Ζάο Ντέλι, ιδρυτής και πρόεδρος της ΗΤ Aero, εξήγησε ότι το μοντέλο νέας γενιάς της εταιρείας θα είναι σχεδιασμένο για να πετά σε χαμηλό ύψος, αλλά και κανονικά στον δρόμο.

Σκοπός είναι η επίσημη κυκλοφορία του να γίνει το 2024, αλλά δεν έδωσε το χρονοδιάγραμμα της παρουσίασής του.

Για τη συγκέντρωση των 500 εκατ. δολαρίων συνεισέφεραν μεγάλες εταιρείες, όπως οι IDG Capital και 5Y capital, Sequoia China, Eastern Bell Capital, GGV Capital, GL Ventures και Yunfeng Capital, καθώς και η ίδια η Xpeng.

Πολλές κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, με εταιρείες όπως η νοτιοκορεάτικη Hyundai, η γερμανική start-up Lilium και η Ehang με έδρα την Κίνα να δουλεύουν ήδη πάνω στην κατασκευή ιπτάμενου οχήματος που θα μπορεί να έχει επιβάτες.

Τον Ιούλιο, η HT Aero είχε λανσάρει το Χ2, το δεύτερο ιπτάμενό της πρωτότυπο αυτοκίνητο και το πρώτο που μπορούσε να φέρει επιβάτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:59 - 20 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.